Internet Marketing


 

Internet Marketing

Online marketing of internet marketing een breed begrip dat niet meer weg te denken uit de hedendaagse bedrijfsstrategie. Het prestatie optimaliseren van de online bedrijfsprocessen in de dynamische en ad-hoc online wereld.  Internet Marketing is een breed begrip, Op deze pagina word je exact verteld wat internet marketing is, wat je er mee kunt of hoe je uw internetmarketing kunt verbeteren. 

 

 

Definitie van Internet Marketing

Online marketing betreft alle bedrijfsactiviteiten die zijn gericht op het afzetten van producten en diensten en het ontwikkelen van klantrelaties via het internet. Online marketing is de snelst groeiende vorm van direct marketing en wordt ook wel internetmarketing of e-marketing genoemd.

 

Zoekmachine marketing

Wat is zoekmachine marketing? Steeds meer bedrijven verdiepen zich diep in deze vorm van marketing en verdienen er dan ook goed geld aan. Maar wat houdt internet marketing precies in? Zoekmachine marketing is het online promoten van uw producten, diensten en website via de zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Met zoekmachine optimalisatie vergroten uw de vindbaarheid op eerdergenoemde zoekmachines.

 

Meten is Weten

Hoe kunt u uw online resultaten bekijken en analyseren?  In het geval van Google (marktaandeel +95%), kunt u adverteren met de advertentiesoftware Google Analytics.

Hier kunt u alle online prestaties van uw website nauwkeurig meten, zie hier beneden voor een aantal voorbeelden. 

 

Zoek-opties:

> Aantal (unieke) bezoekers

> Aantal pagina-bezoeken per bezoeker (CT-ratio)

> Demografische kenmerken, wie is mijn bezoeker en waar komt hij/zij vandaan?

 

Google Adwords

Wat is Google Adwords en wat kun je ermee? Met Google Adwords kunt u zeer eenvoudig adverteren op websites online. Google Adwords is namelijk een online advertentieprogramma waarbij u alleen betaalt per klik (pay per click / PPC). 

 

Marketing strategie bepalen

Heeft u hulp of advies nodig voor de ontwikkeling van uw internet marketing strategie?